Hvorfor skal muslimer følge alle de her mærkelige regler?  

29760633-confused-cartoon-monkey-vector-clip-art-illustration-with-simple-gradients-all-in-a-single-layer-Stock-Vector

Islam er en stor størrelse og kan tage lang tid at forstå fuld ud. For islam er ikke kun en religion, det er også en ideologi. Som nævnt tidligere, så tog det mig 2 år før jeg følte, at jeg havde nok viden til at vælge islam som levevej.

Så derfor vil jeg slet ikke starte nu her med at forklare hvad islam er;p

Men det jeg vil forklare, er en af de ting jeg husker tydeligt, som gjorde, at jeg begyndte at føle, at islam var det rigtige, og mere end blot troen på den ene Gud. For islam er ikke kun, at man tilbeder en Gud. Det er en komplet tro. Det er regler, love, ens opførsel, til noget så banalt som at vaske sig efter et toiletbesøg. ISLAM FORTÆLLER EN ALT.

Skyldes det så, at muslimer simpelthen er så dumme, at vi ikke kan tænke selv? Hertil bliver jeg nødt til at svare et stort rungende NEJ.

Bedste måde jeg kan demonstrere dette på, er ved et eksempel. Muslimer bliver fortalt, at det er bedst at sove på sin højre side. Første gang jeg hørte dette, tænkte jeg, sikke noget latterligt noget, hvorfor må man ikke selv bestemme, hvordan man sover. Men det der er så smukt ved islam og med den viden og teknologi, vi har i dag, er at man kan bekræfte og bevise, at der er en grund til alle disse anbefalinger. Det er simpelthen videnskabeligt bevist, at det er sundest at sove på højre side pga. måden vores organer er sammensat på. Samtidigt er det bevist, at det ikke er sundt at sove på maven pga. vores rygrad er for tung og maser vores bløde organer, som ligger under. Tænkt en gang man vidste disse ting i allerede år 600! Ting som vi først har kunne finde ud af i dag med alt vores teknologi.

Personligt synes jeg, det er så vildt at tænke på, at der er tænkt over hver eneste lille detalje i islam ift. menneskets natur, sundhed mm. For dette var blot et lille eksempel ud af flere 1000.

For at komme tilbage på sporet, islam fortæller os mennesker, hvordan vi skal leve, for at vi mennesker skal have det godt. IKKE FOR AT GUD SKAL HAVE DET GODT. Der er en visdom i de ting vi bliver befalet, og når man undersøger hvert enkelt lille emne, så er der altid en grund til det, som giver mening.

Den sidste ting, som jeg tror næsten i alle kender til, eller i hvert fald har hørt om, er muslimers 5 daglige bønner. Inden jeg konverteret til islam, tænkte jeg, at det måtte være en enorm byrde, faktisk næsten på grænsen til en meget hård Gud. Her kommer jeg med et lille nødråb til alle!! Det er så vigtigt, at man læser og sætter sig ind i tingene, for ellers hæfter man sig fast i fordomme, som ingen sandhed har på sig – gælder specielt også mig selv!

Overordnet foregår bønnen over forskellige positioner. De forskellige positioner har bl.a. den effekt, at gøre det nemmere at huske, hvad man skal sige. Ligeledes bliver der brugt flere sanser og mange oplever bønnen, som en form for meditation og afbræk fra den stressede hverdag. Bønnen har selvfølgelig også en større religiøs begrundelse, for profeten Muhammad (SAW) har sagt, at når en muslim rør med hovedet på jorden, så er det der, han er tættest på Gud.

beb2116b7e0b5de26bed2c0cf417c785Sujood er positionen, som vist på billedet.

Sidst og ikke mindst, som vi danskere elsker – Videnskabelige beviser!  Der er lavet videnskabelige undersøgelser på, at de forskellige positioner hjælper på rygproblemer og øger blodcirkulation i hovedet. Dette blev allerede fortalt til muslimer i 600 tallet.

Profeten Muhammad har udtalt, at netop bøn er med til at kurere mange sygdomme. ‘Prayer Is a Cure for Many Diseases’ [Ibn Majah]”

 

Vil elske at høre jeres tanker om islam, og om det har jeg har skrevet. Så smid endelig en kommentar.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s