Den evige slankekur – Hvorfor ikke være sund med islam?

FatPrincess_6610

Mange mennesker søger hele livet efter den perfekte slankekur opskrift – Gerne en hvor man må spise usundt, bevæge sig så lidt som muligt og drik alkohol til. Men hele tiden har vi mennesker faktisk haft svaret lige foran vores næser.

Vi har allerede fået nedsendt en komplet guide fra Gud omkring alt her i livet! Selv hvilke madvarer der er sunde for os mennesker.

Profeten Muhammed (SAW) har udtalt, at den bedste måde at spise på er:

 • 1/3 Mad
 • 1/3 Vand
 • 1/3 Luft

Dvs. Allerede inden man begyndte at gå op i fancy slankekurer, som jeg ikke en gang kan huske halvdelen af navnene på, fordi der er så mange. Så har vi fået fortalt flere 100 år tilbage, i en tid, hvor jeg ikke vil tro, at man gik op i slankekurer, hvordan vi skal spise.

Og hvordan kan man modsige profetens ord? Jeg selv og uden at kunne spå, vil jeg tro en masse af jer, også har en tendens til liiige at tage det ekstra stykke kage, eller lige tage en ekstra portion aftensmad ”For det smager jo så godt”, når vi egentlig godt vidste, at vi burde have stoppet for 5 minutter siden.

Woman Eating Chips While Her Belly Sticks Out Of Her Clothes

 

Men hvilken slags mad er det så, man skal spise? SubhanAllah(Glory to God), det har Gud også fortalt os. Maden er så vigtigt en del af os menneskers liv, at det ligefrem er nævnt i Koranen.

67825_399993433414901_523593474_n

Udover det på billedet er der nævnt: løg, agurk, bønner, linser, hvidløg og fisk. Tilføj gerne i kommentar, hvis jeg har glemt nogen. Alt sammen mad som vil hører under kategorien SUPER-food. Det er videnskabeligbevist at specielt madvarer, der er nævnt i koranen, er ekstra gode og indeholder ekstra gode ting for mennesker, herunder ingredienser, der er helbredende mod sygdomme og andre gode ting.

http://www.dagens.dk/sundhed/dette-sker-med-din-krop-hvis-du-spiser-3-dadler-om-dagen (De gode ting dadler gør for en)

Vi får af vide som muslimer, at det er en synd, ikke at være god ved sin krop. Alkohol, rygning, overspisning osv. er alt sammen skadeligt. Selv med vestlige videnskabelige briller, tror jeg også godt, at vi kan blive enige om dette.

Så hvorfor er det, at der er sådan et generelt negativt billede af islam? Jeg beder dig tænke en ekstra gang over dette. Alt der er påbudt os mennesker, er noget der er godt for os. At man fx ikke må ryge eller drikke alkohol, er for mig en Gud, der vil passe på os, og som ikke vil se os skade os selv. Subhan Allah.

 

Støt mig og følg mig inde på facebook, søg efter siden: danskogmuslim.dk eller tryk her https://www.facebook.com/Danskogmuslim/

Tak<3

4 thoughts on “Den evige slankekur – Hvorfor ikke være sund med islam?

 1. Jeg er ved at læse din blog, fordi jeg er interesseret af religion og gerne vil forstå islam og jeg er interesseret i din måde at forstå og tolke islam.

  Og for hvert indlæg får jeg tusinde spørgsmål.
  1. Hvad sagde din familie til at du konverterede?
  2. Du har skrevet et indlæg omkring islam og kvindeundertrykkelse, som du meget fint beskriver og kommer med rigtig gode argumenter imod. Du har også skrevet et indlæg, hvori du beskriver, hvordan du er bange for, at der skal ligge billeder af dig på nettet i letpåklædt tøj, og at du er glad for at være blevet oplyst og skammer dig lidt over den måde, du har levet på før. Jeg kan dog alligevel ikke lade være at tænke på, hvordan du forsvarer, at man ikke “har retten” til at klæde sig, som man har lyst og vise hud. Jeg går alder nedringet eller lårkort selv, men jeg sætter pris på, at jeg er kvinde og selv bestemmer over min krop og fremtoning. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle føle skam ved at have en t-shift på om sommeren, når jeg har det varmt og hvorfor det skulle være en skam at bade på stranden om sommeren.
  3. Du skriver, at det er en synd som muslim ikke at passe på sin krop – og du skriver, at du har fordomme (som du skammer dig over at have) overfor muslimske kvinder, der klæder sig udfordrende. Det er udbredt, at det ikke er at være “muslimsk nok”, hvis man ryger og drikker – men hvad med overvægtige muslimer – er man heller ikke “rigtig muslimsk”, hvis man er overvægtig?

  Jeg ved snart ikke, om jeg kan skrive mere i denne kommentar, så nu poster jeg den.

  Like

  1. Hej Olivia. Mange tak for din kommentar og gode spørgsmål.
   1. Min familie var ikke glad for at jeg konverteret, og er det stadigvæk ikke i dag, men de har accepteret det.
   2. Måske jeg ikke har fået forklaret mig godt nok ift med påklædningen. Jeg ser ingen skam i at man går rundt i en t shirt og løse bukser mm. Det er mere henvendt til beklædning, hvor man bevidst klæder sig meget sexet. Altså nedringet top, booty shorts og voldsomt makeup, for mig er det på ingen måde i overensstemmelse med koranen og islam. Jeg synes sagtens man kan være en god, flot klædt kvinde og muslim selvom man ikke bærer tørklæde, men for respekt for en selv, mener jeg kvinder generelt, muslim eller ikke muslim, burde klæde sig i mere løst tøj. Jeg personligt tror ikke på, at det er sundt at gå klædt sexet, da man vil få tilnærmelser der ikke bunder i respekt, men at mændene ser en som et stykke kød. Jeg har personligt selv gået klædt i shorts og toppe før i tiden, som de fleste danskere har. Men i sidste ende var det en falsk selvtillid jeg fik ved at få komplimenter på gaden mm. og kigget tilbage i bakspejlet mangel på respekt på min egen krop og personlighed.

   3. Islam lærer os, at vi skal passe på os selv. Vores helbred er vigtigt, og vi må ikke gøre noget bevidst som der skader en. ift alkohol står det direkte det er haram (forbudt) at drikke alkohol, derfor er det en synd, hvis en muslim vælger at drikke, men dermed ikke sagt, at de ikke er muslimer, men de begår en synd. Man er nødt til at forstå islam som et samfundssyn for at det skal give mening. Hvis en person har lyst til at begå en synd, fx drikke, ryge, kæreste, sex mm. så får vi muslimer af vide indirekte, at vi skal gøre det bag lukkede døre. Man skal ikke pådutte samfundet disse ting, da folk så vil begynde at opfatte at det er okay. Dermed ikke sagt, at det ikke er en synd at gøre de ting bag lukkede døre, men så er det et regnskab mellem dig og Gud. Håber du kunne bruge svarene, ellers skriver du endelig igen.

   Like

 2. Som fortsættelse…

  Jeg er af samme opfattelse som dig ift. Dubai.
  Dine billeder af moskéerne ser så smukke og magiske ud..

  Jeg har et kæmpe ønske om at komme til Marokko, så lav endelig en guide til Marokko!

  Jeg været helt vild med Istanbul og det har været en af mine største oplevelser rejsemæssigt -selve byen, kulturen, moskeer, ja selv lyset virkede magisk.

  Like

  1. Sjovt at du lige nævner Marokko. Jeg har siddet tidligere i dag og skrevet et oplæg omkring byen chefchauen i Marokko. Det bliver lagt op i morgen. Marokko er virkelig et autentisk og dejligt land. Skal nok på et tidspunkt skrive et mere uddybende oplæg om Marokko.
   Min mand vil vild gerne tage til istanbul, og det bliver forhåbentlig et rejsemål for os snart i fremtiden.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s