Min muslimske svigerfamilie

maxresdefault

Svigerfamilie – Enden så elsker man ordet, eller så hader man det. Jeg er heldigvis en af dem, der elsker det. Der gik knap og vel 2,5 år før jeg mødte mine svigerforældre, fra jeg lærte deres søn at kende. På trods af, at min mand og jeg faktisk havde boet sammen i alt den tid, (dog ikke gift på det tidspunkt).

Som dansk pige, vil dette nok lyde for de fleste helt rablende, at man vil vente så lang tid. Sjovt nok, så var det på intet tidspunkt et problem for mig, for jeg kendte hans religion og kultur om, at man ikke bare lige slæber piger med hjem, før man ved, at man skal giftes, eller i hvert fald forlovet. Og faktisk var det med til, at gøre hele oplevelsen endnu mere specielt, da jeg endeligt mødte dem.

Husker specielt en pige fra min familie, som var helt forarget over, at jeg ikke havde mødt hans forældre endnu efter 2 år. Tror faktisk hun direkte syntes, at jeg var naiv og dum. – og har kunne mærke gennem årene, at det generelt var en udpræget holdning blandt mange danskere i min omgangskreds. På trods af det, så følte jeg mig 100% tryg på vores forhold, selvom jeg godt ved, at der i visse kredse, kan være en tendens til at udnytte danske piger, og når de udenlandske drenge så skal giftes, så finder de en fra deres egen nationalitet. Men selv dette, tror jeg, at der er ved at blive gjort op med. Kender godt nok mange nu, der er gift på tværs af nationaliteter.

Lige en lille sidebemærkning, i islam er nationalisme en stor synd, og det er på ingen måder i orden, at afvise ens børn i at blive gift med en fra en anden nationalitet. Dette er 100% kultur og har intet med islam at gøre. Og nu tilbage på sporet igen.

Ift. hende pigen der var forarget over, at jeg ikke havde mødt hans familie endnu, husker jeg, at jeg sagde til hende foran hele vores familie (Hun er sammen med en fra min familie), ”i det mindste når jeg møder mine svigerforældre, så ved jeg, at jeg er den eneste pige, der har mødt dem, og dette er 1000 gange mere specielt for mig, end at være nummer 20 i rækken.” Det skal lige siges, at den dag jeg sagde det, at det var hendes første møde med hendes nye svigerfar. Hvor jeg personligt ved, at der har været MANGE piger før hende. Ja lidt barnligt har man lov til at være, men så lukkede den samtale i hvert fald fra hendes side!

a5ec90c735abe97ae7937399ea8cac4f

Senere i dag skal vi hjem til mine svigerforældre, som jeg elsker over alt. Elsker min mands søstre og lillebror, søsterens børn, faktisk bare hele hans familie, har ikke mødt nogen endnu, som ikke har været andet end åbne og kærlige over for mig. På dette område føler jeg mig virkelig velsignet.

 

 

5 thoughts on “Min muslimske svigerfamilie

 1. Familie er det bedste i verden..

  Jeg vil høre om du evt vil skrive lidt om islam og det at være bloddonor og organ donor.. Hvis ik er det helt ok

  Dejligt lørdag til jer

  Like

  1. Hej igen Jasmin.. Jeg har søgt og læst lidt på organdonor og bloddonor. De fleste lærde er enige om, at man godt må være organdonor og bloddonor. Man må dog ikke tjene penge på det. Samt som organdonor, skal personens liv være i fare, og man må ikke “tage” sit eget liv for at kan tilbyde organdonor, altså man må ikke gøre det med den hensigt, at man selv dør af det. Det er desværre ikke et emne, jeg ved så meget mere om, så håber du kan bruge svaret her<3

   Like

 2. Hej.
  Jeg har har nogle spørgsmål til dit indlæg, omkring dine muslimske svigerforældre.
  Jeg har selv en muslimsk kæreste gennem et 1 nu. Hans forældre ved ikke noget om mig endnu.Vi snakker tit om hvornår det er rigtigt at fortælle dem. Alle i hans familie, der bor i Dk ved det, og jeg har mødt hans bror, men hans forældre ved det ikke.
  Er du selv muslim? Vidste hans forældre i var sammen, i hele tiden? Hvordan fortalte han dem det? Hvordan tog de det, da han fortalte dem det? Hvad har forældrene sagt til at du er dansk og derfor kan der være kultur og religiøse forhold, som i måske ikke overholder eller fører videre.
  Jeg undskylder hvis nogle spørgsmålene er for personlige.
  Jeg er selv lidt fortvivlet. Jeg forstå 100% godt min kæreste og hans situation, men jeg kan se hvor meget hans forældre påvirker ham, fordi han skjuler hans liv for dem.
  Det skal lige siges at vi er meget unge, jeg er 18 år og han er 23 år. Han er født i DK og muslim, men ikke praktiserende. Jeg er selv dansker og lidt kristen, men ikke praktiserende.

  Hilsen en fortvivlet pige.

  Like

  1. Hej Signe..

   Jeg var ligesom dig “lidt kristen”, da jeg mødte min såkaldte kæreste den gang år tilbage. En muslimsk mand må godt blive gift med en troende kristen kvinde, men der er flere aspekter i det.
   Jeg mødte først mine svigerforældre efter jeg havde konverteret til islam, og hun officielt kendte ikke til vores forhold, før efter jeg havde konverteret. (Tror nu godt hun havde regnede ud, at hendes søn så en). I en troende muslimsk familie, der slæber man ikke en såkaldt kæreste med hjem, da det egentlig er haram(forbudt) i islam at have kærester. Da jeg valgte at konvertere, du kan læse om min proces her https://danskogmuslim.dk/2018/01/05/mit-moede-med-islam/

   så var det jo en selvfølgelig, at vi også skulle giftes snarest, for jeg ville ikke starte mit liv som muslim med at leve i en synd, og deraf var det jo en selvfølgelig, at jeg skulle møde hans forældre.

   Jeg har været meget heldig med mine svigerforældre, og ved at mange andre danske piger også bliver taget godt imod at deres muslimske svigerforældre. Desværre er der stadig mange muslimske familier med udenlandsk baggrund, som stadig lever efter kultur og ikke islam. Mange vil kun have en pige til deres søn fra deres eget land.

   Jeg kan kun råde dig til at læse om islam, selvom din kæreste ikke er praktiserende, så vil det måske kunne give dig et godt indblik i, hvilken baggrund han kommer fra, og derfra vil du bedre kunne forstå ham, men også beskytte dig selv. Desværre ser man mange udenlandske drenge, der er kærester med danske piger, men når de så skal giftes, så vælger de en muslimsk pige ofte fra samme land/kultur. Siger ikke det er det i dit tilfælde, men bare pas på dit hjerte. Islam beskytter netop unge piger mod ulykkelig kærlighed, ved at leve i forhold der ikke er den fremtid i man ønsker.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s