Couscous, marokkansk the – en lille forsmag på himlen ved svigerfamilien!

26853842_1775441412479943_1215294261_o

Når man som jeg bor lang væk fra hele sin familie, så det altså rart, at have sin svigerfamilie tæt på. Specielt når ens svigermor mestrer til UG at lave den marokkanske couscous. Det er som om, at englene synger, når man smager den.

Det tog mig lidt tid at lære at elske at spise på Marokko maner, for her har man en stor skål med mad i, som så alle tager fra. Der er selvfølgelig uskrevne regler om, at man kun tager fra sin side af skålen, og man begynder ikke at nappe mad fra sidemakkeren.

Min usikkerhed i at spise på denne måde, bestod egentlig kun i, at jeg var bange for at grise over det hele, hver gang jeg skulle balancere min ske fra skålen, over bordet, og op til min mund. Dog efter at have studeret de andre flere gange, så har jeg altså opdaget, at det der med at grise, hører ligeså meget med til marokkansk mad, som skeen hører til suppe. Så nu spiser jeg altså der ud af, griser der ud af, og jeg gør det hele med enormt nydelse.

26909116_1775441405813277_529969146_o

 

Det er ikke en fuldendt aften hos en marokkansk familie uden, at der er blevet serveret marokkansk the. Jeg har aldrig brudt mig om te, men marokkansk te, den går altså lige i hjertet sammen med couscoussen. Man får serveret teen i små glas, som man nipper til. Marokkanske tekander er dyre at købe i Danmark, men i Marokko kan du købe dem håndlavet til få penge. Så hvis du nogensinde kommer de veje, så kan jeg kun anbefale at købe sådan en. Udover de er flotte som pynt, så laver de en fantastisk te.

te-1

Skulle du have lyst til at prøve at kaste dig ud i at lave marokkansk the, så har jeg sat en opskrift op her, som jeg selv laver den (lært af sviger søster):

Opskrift:

Stor kande te:

1 stor spiseske med top af den sorte the (se billede)

6 stor spiseske med lidt top, sukker (ja man skal ikke være sukkerforskrækket)

1 håndfuldt mynte, gerne marokkansk mynte, men ikke nødvendigt.

Og nu du klar til at gå i gang.

Sæt din marokkanske tekande på komfuret, skru helt op, og put den sorte the ned i kanden. Rør rundt i kanden i 1 til 2 minutter (Må ikke brænde på), herefter puttes sukkeret i, og man rører rundt igen. Nu puttes kogende vand fra elkedlen eller gryden, over i kanden. Vandet skal fyldes op til 3-4 centimeter under toppens kant. (Hvis der kommer for meget i, så skvulper det over, når du skal servere det) Put mynten i. Det er meget vigtigt, at man ikke rører rundt i teen efter, at vandet er puttet i.

Nu skruer du ned – Mit komfur går op til 9, og jeg plejer at have den stående på 7.

Lad den små simre i 10-15 minutter. Nu mangler du kun en ting.

Du finder et stort glas frem. Her hælder du teens indhold over i, og putter det tilbage i kanden igen. (Det er ok, hvis ikke alt teen kommer med) Dette skal gøres 3 gange. Og nu er du klar til at servere din marokkanske te.

Tip: Hvis du vil hælde på ægte marokkanske maner, så skal du holde kanden højt op og lave en lang stråle.

26909057_1891874097790669_1621190225_o
Marokkansk te

tea_pouring

26937473_1891875151123897_774096205_o
Hos svigerfamilien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s