Hvorfor går muslimer så meget op i, at kødet skal være halal? Er det ikke bare kød?

eastern-chef-plate-halal-food-outlined-vector-silhouette-logo-emblem-template-vintage-style-78601944

Jeg støder ofte ind i folk, der fejlagtigt tror, at det at spise halal, bare betyder, at man ikke må spise svinekød. Hvis det bare var sådan, så ville det være meget nemmere at bo som muslim i Danmark. Kødet skal slagtes på en særlig måde, og der skal fremsiges en islamisk bøn over dyret, før man må kalde det halalkød.

Grunden til, at jeg har lyst til at skrive om det her emne, er fordi, at mad er noget, man ikke kan undgå. Det er en stor del af livet, herunder også kød. Og som nyere muslim, opdager man pludseligt, hvor dejligt nemt, det var at hente kød i netto. Puha det kunne jeg godt savne!

Jeg har stor respekt for de danskere, som vælger at sige, de ikke vil købe halalkød. Ligeså vel som jeg håber på, at de vil respektere, at jeg ikke vil spise kød, som ikke er halalslagtede.

Dertil har jeg en stor uforståenhed over for, hvorfor noget så simpelt som kød, skal fylde medierne så meget. Tænker bl.a. på mad i børnehave mm. som har fyldt medierne meget. Er det som medierne siger, fordi muslimer i Danmark bare vil kræve og have hele tiden? Personligt kender jeg ikke nogen, som bare vil kræve og have hele tiden.

Det er et valg, jeg har taget ikke at spise kød, som ikke er halalslagtede, og det vil jeg aldrig pådutte andre mennesker.

Som en lille sidebemærkning, så glæder jeg mig utroligt meget til den dag, at man kan læse og se nyhederne uden, at udlændinge og islam fylder 80% af det. Synes det er så ærgerligt, at det er negative billeder og fortællinger, der kører hele tiden, som kun har til formål at sælge news og at splitte folk. Det er også en af de store grunde til, at jeg fik lyst til at lave denne blog, for at give et indblik i, hvad det vil sige at være en ganske normal muslim her i Danmark. Jo mere vi lærer hinanden at kende, jo mindre skræmmende er vi for hinanden.

Men hvorfor er det, at muslimer går så meget op i, at kødet skal være halal? I koranen bliver det nemlig fortalt mennesket, hvad der er tilladt at spise. Bl.a. i kapitel 2, vers 172 og 173:

“O I Troende! Spis af de gode ting, som Vi har forsynet jer med, og vis Allah taknemmelighed, hvis det virkelig er Allah, I tilbeder.

Han har forbudt jer det selvdøde dyr, blod og svinekød og det, som er ofret til andre end Allah. Men hvis nogen er tvunget af nød, og der hverken er tale om ulydighed eller overtrædelse af grænserne, for ham vil det ikke være nogen synd. Sandelig, Allah er tilgivende, barmhjertig.”

At spise halal er mere end bare at spise noget kød, hvor der er sagt en bøn over. Grunden til det er så vigtigt for muslimer er, at man her også viser sin tilbedelse til Gud, og at man viser, man er taknemmeligt. Det er blevet fortalt til mennesket, at det er en synd at spise ikke halalkød. Men som altid med islam, så får man altid af vide, at Gud er tilgivende og barmhjertig, hvis man som her, spiser ikke halalkød af nød.

 

Håber i vil synes godt om min facebook side – danskogmuslim.dk for at støtte mig.

2 thoughts on “Hvorfor går muslimer så meget op i, at kødet skal være halal? Er det ikke bare kød?

 1. Jeg har nu læst alle dine indlæg efter tilfældigt at have set dig skrive en kommentar hos en anden blogger..
  Jeg vil blot sige at jeg hurtigt blev grebet af det.
  Jeg er pæredansk, men islam har længe haft min interesse. Jeg overvejer ikke at konvertere da jeg ikke kan forestille mig at nogen som helst religion skal fylde så meget i mit liv end selve livet… Men jeg er meget fascineret af islam end nogen anden tro, og at læse dine indlæg tror jeg ville åbne øjnene for al den uvidenhed og fordømmelse vi ser i hverdagen.
  Dels for også at skelne mellem religion og kultur… den fejl tror jeg mange begår.
  Fortsæt endelig med bloggen.
  Den er en stor inspiration 🙂

  Like

  1. Hej Sidsel.. mange tak for din kommentar, den varmede virkelig. Kan virkelig godt forstå din interesse i islam, da det er en dyb religion og for mig selvfølgelig også sandheden her i livet. Det er meget interessant, det du skriver med at religion ikke skal fylde mere end livet. Tænker at jeg vil skrive lidt om det på et tidspunkt. Det kan måske for mange udefra godt se ud som om islam fylder alt, men egentlig, så det bare blevet en del af ens hverdag, som naturlige værdier og levemåde.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s