Det islamiske Haram-Politi

hqdefault

Da jeg startede med at være interesseret i islam, søgte jeg på forskellige islamiske grupper på Facebook. Der er mange gode, men man skal godt nok også se sig for, for ikke at blive skræmt væk. For det såkaldte haram-politi er over alt. Dem der bare vil give venlige påmindelser, om at det du skriver og spørger om ikke er tilladt i islam. Men ofte så får det bare den effekt, at du sidder tilbage med følelsen af en afvisning og ikke har lyst til at spørge mere. Den jeg oftes støder ind i er, at hvis nogen spørger om andres fortid før islam, så kommer haram-politiet med det samme og skriver, det må man ikke spørge om. Ja det er rigtigt, at islam fortæller os, at ens fortid skal man ikke snakke om, men det betyder jo ikke, at vores fortid er ikke eksisterende. Det er for at beskytte os mod ting, vi har gjort før som muslim, da man siger, at man bliver tilgivet alle ens tidligere synder, når man konverterer til islam. På den anden side bliver vi udtrykkeligt fortalt som muslimer, at man skal søge viden, faktisk hele livet. Hvordan kan man søge viden, hvis man ikke må spørge? Hvordan skal jeg kunne guide andre igennem deres spørgsmål og problemer de evt. står i nu, hvis jeg ikke må tale om livets erfaringer? Jeg bliver næsten på grænsen til sur, når jeg ser de såkaldte haram-politi på nettet. Ja der er selvfølgelig nogen, der oprigtigt giver venlige påmindelser, men når det så bliver efterfulgt af en diskussion mellem politikommisæren og alle dens undersåtter, så er det jo lige pludselig ikke en så rar påmindelse mere? Private påmindelser i islam, burde også gives privat og ikke til offentligskue foran alle, som det jo er på en facebookgruppe.

c898b982d8cc1ee034e1f88ff66d9c80--funny-things-funny-stuff

Personligt har jeg selv lige afsluttet med at læse Malcolm x selvbiografi – den kan jeg kun anbefale at læse! Malcolm x efter et langt liv som kriminel, festabe mm, der valgte han at konvertere til islam. Det var en lang proces til, han fandt den sande islam, men han fandt den. Han fortæller om sin fortid, men ikke med den intention om at prale, for der er bestemt ikke noget at prale af, at han tog stoffer og var stor kriminel. Han fortalte det, så folk kunne lære af hans historie! Ligesom vi andre har vores egen historie, som vi kan være med til at bruge til at lære andre. Intention er faktisk et vigtigt nøgleord i islam, som jeg nu, når jeg sidder og skriver, ikke forstår, hvorfor jeg ikke allerede har skrevet om. Så dette kommer snarest muligt.

Jeg skal på ingen måder gøre mig til dommer, om hvem der har ren niyyah (intention), og hvem der ikke har, for det er kun Gud, der kan se, hvad vi gemmer i vores hjerter. Men jeg har brug for at fortælle til dem, der laver disse venlige påmindelser, at ofte så skræmmer det mere folk væk fra islam, end det gavner dem noget positivt.

Kapitel 2, vers 225 “Allah vil ikke holde jer ansvarlige for det uoverlagte I jeres eder, men for intentionen i jeres hjerter, Allah er tilgivende, overbærende.”  

Koranen lærer os, at vores intention bag hver handling er meget vigtigt.

Profeten Muhammad (Saw) sagde ligeledes

 “Actions are only (judged) by intentions. Each person shall be rewarded only for that which he intended.” (Bukhari, Muslim)

Mit råd til alle, der er nysgerrig om islam, lad vær med at søge viden på facebook grupper, så længe du ikke har nok viden til, at skelne mellem hvad der er rigtigt og forkert. Søg hellere på youtube fx Mufti Menka og Shabir ally. De er gode til at forklare islam på en god måde, og de har meget viden.

Del meget gerne min side eller indlæg på jeres facebook<3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s