Hvorfor islam frem for kristendom?

 

qb

Inden jeg konverteret til islam, ved dem som har læst med, at jeg var kristen, eller at jeg i hvert fald følte mig kristen. Jeg levede ikke mit liv som en kristen burde, men det var den religion, jeg kendte til, og jeg har aldrig været i tvivl om Guds eksistens. Islam benægter ikke kristne og jøder, faktisk er de nævnt i koranen som bogens folk, blandt andet i kapitel 2, vers 109 ”Mange blandt Bogens folk ønsker, på grund af misundelse i deres indre, at få jer til at vende tilbage til vantro, efter at I har troet, selvom sandheden er blevet helt tydeligt for dem. Så tilgiv dem, og lad dem være, indtil Allah sender sin befaling. Sandelig, Allahs almagt omfatter alt.”

Koranen har mange af de samme historier, som vi kender fra biblen. De er ofte bare kortere, en smule anderledes og spredt rundt i koranen. Endda Jesus (Isa) er nævnt i koranen, med sit helt eget kapitel + mere. Kapitel 3, vers 50, ”Og (jeg er kommet) for at bekræfte toraen (Jødernes bog), som foreligger før mig, og erklære nogle af de ting, som blev forbudt jer, for tilladt. Jeg er kommet til jer med et tegn fra jeres Herre. Så frygt Allah, og adlyd mig.”

Så islam benægter altså ikke dele af jødedommen og kristendommen, men koranen er kommet som den sidste og endegyldige vejledning til mennesket.

Jeg brugte lang tid på at undersøge det her emne, inden jeg konverteret. Jeg begyndte at læse i biblen, samtidigt med at jeg læste i koranen. For jeg havde brug for at vide, hvad det var jeg sagde farvel til. Men jo mere jeg læste i biblen, jo mere blev jeg overbevist om, at islam var det rigtige. Og det her er en af de ting, man ikke kan benægte som kristen, for det står i biblen selv.

Dette er taget direkte fra biblen. Det Nye testamente, Johannes evangeliet og kapitel 16, hvor det er Jesus, der taler.

Talsmandens gerning

v7  Men jeg siger jer sandheden: Det er det bedste for jer, at jeg går bort. For går jeg ikke bort, vil Talsmanden ikke komme til jer; men når jeg går herfra, vil jeg sende ham til jer. v8  Og når han kommer, skal han overbevise verden om synd og om retfærdighed og om dom. (….) v12  Jeg har endnu meget at sige jer, men det kan I ikke bære nu. v13  Men når han kommer, sandhedens ånd, skal han vejlede jer i hele sandheden; for han skal ikke tale af sig selv, men alt, hvad han hører, skal han tale, og hvad der kommer, skal han forkynde for jer. v14  Han skal herliggøre mig, for han skal tage af mit og forkynde det for jer. v15  Alt, hvad Faderen har, er mit; derfor sagde jeg, at han skal tage af mit og forkynde det for jer.

Her får vi svar på flere vigtige spørgsmål. Vi får forklaringen på, hvorfor koranen ikke bare blev nedsendt til at starte med. ” v12  Jeg har endnu meget at sige jer, men det kan I ikke bære nu.”.

Det fortælles tydeligt, at mennesket ikke er klar til at modtage mere endnu. Som vel egentlig er en stor del af menneskets natur? Hvis vi tænker over, hvordan historien har været de sidste par 1000 år, så har vi mennesker udviklet os i etaper, og det samme med vores religion.

Yderligere fortælles det tydeligt, at Jesus har sagt, at der vil komme en efter ham. V13 ”Men når han kommer, sandhedens ånd, skal han vejlede jer i hele sandheden; for han skal ikke tale af sig selv, men alt, hvad han hører, skal han tale, og hvad der kommer, skal han forkynde for jer.”

Men hvis det ikke var nok med det, så står der i det gamle testamente, at  Gud sagde til Moses i 5. Mosebog kapitel 18:  v18  Jeg vil af deres egen midte lade en profet som dig fremstå for dem, og jeg vil lægge mine ord i hans mund. Han skal forkynde dem alt det, jeg befaler ham

Bibel-og-Koranen

Mange kristne mener, at det må være Jesus, der er tale om, men da kristne selv ikke omtaler Jesus som profet, hvordan kan det så være ham? Vi har også lige fundet ud af i det nye testemente, at Jesus selv har sagt, der vil komme en efter ham? Hvis vi sammenligner Jesus og Muhammed, så er det Muhammed, der har mest tilfælles med Moses.

Både Moses og Muhammed havde biologiske, jordiske forældre.
Både Moses og Muhammed stiftede familie.
Både Moses og Muhammed fik åbenbaret en omfattende vejledning i ret og uret (hhv. Moseloven og Koranen).
Både Moses og Muhammed døde en naturlig død.
Både Moses og Muhammed blev begravet på vanlig vis.
Profeten Muhammed forkyndte præcis det, Gud befalede ham at forkynde, dvs. de ord, som Gud lagde i deres mund.

Personligt for mig, så kunne jeg ikke benægte de her fakta. For det står i biblen selv. Hvordan kan jeg sige, at jeg er kristen, hvis jeg ikke følger og tror på det, der står i biblen?

Det skal så siges for god orden skyld, at kristne mener, at det er helligånden, der er tale om, der skal komme efter Jesus. Men når man tager i betragtning det gamle testamente og det nye, som man jo skal som kristen, så finder jeg ikke dette argument brugbart. For hvem er det så Gud henviser til, når Han taler til Moses? Helligånden og Jesus minder ikke om Moses.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s