Bagtaleri staffes med pisk

473219740

Alle mennesker der lever og ånder har højst sandsynligt prøvet at bagtale en anden person før. Måske har man gjort det, fordi man ville være ond, måske man bare har været nysgerrig, og syntes det var sjovt i det selskab man sad i, eller måske kunne du virkelig bare ikke lide personen. Hvis vi tænker grundigt over det, så er bagtaleri og det at sprede rygter og sladder om andre mennesker, en meget ødelæggende ting. Når noget først er sagt, så er det svært at tage det tilbage. Måske det endda vil hænge som en sky over den person, der er blevet bagtalt resten af livet.

Islam ser meget hårdt på bagtaleri, det er faktisk en meget stor synd. I bogen “Da månen blev delt”, som omhandler profeten Muhammads biografi, kan man læse om profetens kone Aishah, som bliver udsat for bagvaskelse og løgne.

Kort fortalt så falder Aishia i søvn, da profeten og folket skal rejse mod Medina. Hun bliver derfor tilbageladt ved en fejl. En af profetens ledsager Safwan, som er blevet tilbage for at samle bagtroppen, opdager af Aishia ligger og sover, han tager hende derfor med.

Dette ender med at skabe ondsindede rygter af manden Abdullah ibn Ubais, som skaber rygter om, at Safwan og Aishia har været sammen. Abdullahs venner og allierede gentog frydefuldt løgnene til andre.

Det bliver åbenbaret fra Allah, at dette var en løgn, at Aishia ikke havde gjort noget galt.

På baggrund af åbenbaringen beordrede profeten afstraffelse af bagvaskerne. 80 piskeslag til hver af de to mænd og en kvinde blandt muslimerne, der havde gentaget løgnene, hvilket betyder de dermed fik udsonet deres synd i denne verden og slap for straf i Det Hinsides. Men Abdullah løgnernes leder, og hans folk slap fri uskadte og uden at angre. De vil nemlig møde en langt være afstraffelse i det Hinsides. Dette viser den store alvor i at bagtale andre og skabe løgnagtige rygter.

I koranen står der, i kapitel 24, vers 11-18, ”(….) Da I modtog det med jeres tunger og sagde med jeres munde, hvad I ikke havde viden om, og anså det for en lille ting, men for Allah er det en meget alvorlig sag. Og da I hørte den (bagvaskelsen), hvorfor sagde I ikke: Det er os ikke passende at snakke om dette.”

Jeg synes, det er så smukt, at islam endda tænker på konsekvenserne af at bagtale. Noget som ligger så naturligt til mange af os. Det får virkelig en til at tænke over, at man skal lære at styre sin trang til at tale ondt om andre med en uren intention.

Ift straffen, kan det måske for nogen lyde meget voldsomt, at man skal have 80 piskeslag for at sprede rygter og bagtale, men tænk på hvor voldsomt skadeligt det kan være for personen, det går ud over? Det skader samfundet, når løgne og bagtaleri bliver en del af det, og man ikke længere ved hvem og hvad, man skal stole på. Hvis man kender lidt til straffesystemet i islam, så vil man vide, at man kun bliver straffet i dette liv, når man gør noget, der skader og påvirker samfundet. Dette er i sig selv smukt.

Piskeslagene er til for at ydmyge personen for det de har gjort, og så de forstår alvoren i synden, de har begået. Dette er ikke piskeslag, som vi kender fra slavefilm, hvor der bliver slået til blods. Meget vigtigt at understrege! Der er mange regler for, hvordan de skal udøves. Fx man må ikke slå det samme sted to gange, man må ikke slå så hårdt, at det giver blå mærker, man må ikke løfte sin arm mere end den hænger på siden af din krop i en 90 grader vinkel, så det vil altså sige, at man ikke kan slå hårdt. Det er udelukkende en ydmygende straf og ikke en straf, der skal gøre ondt.

Nouman Ali Khan fortæller her i en 7 minutter lang video, om det at bagtale. Han fortæller det så flot, så hvis du er mere nysgerrig, så se denne video.

 

26996561_1895590500752362_1228572328_n
Fantastisk bog om profeten Muhammads liv. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s