Islam passer på dig og samfundet

i_m_a_muslim__i_don_t_drink_by_nayzak-d7x4bql

Kan man godt drikke alkohol, have kærester, gå på diskoteker og samtidig være muslim? Det korte svar er, ja det kan man i princippet godt. Alle disse ting er gjort haram for muslimer, og det står udtrykkeligt i koranen, at det er syndigt. Det man skal huske, når man lærer om islam er, at islam lærer os mennesker, at man ikke skal implementere disse ting ud i samfundet. Hvis man som muslim vælger at drikke alkohol, feste, være sammen piger og drenge, så fortæller islam os, at vi skal gøre det bag lukkede døre. Dermed ikke sagt, at man bare kan vælge at drikke og være sammen med det modsatte køn bag lukkede døre, for det er stadig en synd, men det vil være et regnskab mellem dig og Gud. Vi lærer som muslimer, at vi ikke skal pådutte samfundet vores synder. For hvis folk begynder at drikke offentlig, være seksuelt offentlig mm, så vil samfundet til sidst opfatte disse ting som normen og give andre det indtryk af, at det er en godkendt opførsel.

Hvordan kan man komme frem til dette? Så vidt jeg husker, så står det ikke direkte i koranen, at man skal gøre det bag lukkede døre, men vi får fortalt i koranen, at der skal være 4 vidner ved hor og utroskab før, at det kan straffes. Kapitel 4, vers 15 ”Og angående de af jeres kvinder, som har bedrevet hor, skal I kalde fire vidner frem mod dem. (….) ” videre i vers 16 lyder det ”Og hvis to personer blandt jer bedriver hor, skal i straffe dem begge. Men lad dem være, hvis de angrer og forbedrer sig. Allah er Den, der tilgiver den angerfulde, Den mest barmhjertigste.”

Disse 4 vidner skal yderligere have en fuldstændig overensstemmelse i deres historier, ellers vil de selv blive straffet. Samt skal alle 4 være oprigtige muslimer og aldrig have misset en bøn. Hvor ofte sker det, at der er 4 vidner, som er oprigtige muslimer, som aldrig har misset en bøn, overværer en seksuel akt mellem en kvinde og mand? Det så godt som aldrig. Vi kan udlede af dette, at det er en stor synd at gøre disse ting, så stor at man faktisk vil få en straf i dette liv også, men sandheden er, at det er svært at udøve straffen. Men det fortæller os, at hvis man skal begå disse synder, så skal man ikke pådutte andre mennesker det. Man skal holde det for sig selv, og selv tage regnskabet op med Gud.

Dette samfundssyn i islam, er noget af det, jeg synes er alle smukkest ved islam. Islam tænker på menneskeheden som en stor enhed, Ummah. Gud ved hvad alkohol, stoffer, utroskab mm. gør ved et samfund, og derfor straffes det hårdt, hvis man pådutter andre mennesker disse ting. Det ødelægger menneskets psyke i længden, og det driver ægteskaber til skilsmisse.

i_m_a_muslim__i_don_t_smoke_by_nayzak-d7wp6hg

2 thoughts on “Islam passer på dig og samfundet

  1. Hej, ikkr at være på tværs, dine indlæg er rigtig gode.. men håner lidt du har kontrol over ophavsret af dine brug af billeder…. de kommer fra deviantart… er ikke sikkert at “kunstneren” vil være tilfreds med din brug af dem… med mindre du har spurgt

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s