Når man skal skilles..

why-are-people-getting-divorced-quickly-nowadays.jpg

Ægteskabet (Nikah) i islam er noget af det vigtigste. Islam siger faktisk, at man får udfyldt halvdelen af ens deen, når man bliver gift. Dvs. at man har fuldført halvdelen af ens religion, som der forventes af en. Dette viser virkelig vigtigheden af ægteskab, og at det ikke er noget, man skal tage let på.

Profeten Muhammed sagde: ”Når en mand gifter sig fuldkommengør han halvdelen af sin tro, så lad ham frygte Allah i den resterende halvdel”.

Noget der virkelig er blevet åbenbaret for mig, efter at jeg har konverteret til islam, og jo mere jeg lærer min mand at kende er, hvor vigtigt det er, at man har de samme grundværdier her i livet. Da jeg mødte min mand første gang, så troede jeg aldrig, at der skulle blive noget mellem ham og jeg. Jeg syntes, at han var en flot mand, men han var en stille type, og jeg var mere damp i hovedet. Men jo mere jeg lærte ham at kende som venner, jo mere lærte jeg at holde af hans loyale personlighed og måden han respekteret mig og var der for mig. Jo mere han stolte på mig, jo mere åbnede han sig op, og i dag synes jeg han er den sjoveste mand, og slet ikke stille.

Hvis jeg havde lyttet på mine impulser den gang, så var vi nok ikke endt sammen i dag. Jeg kan kun takke Gud for, at min mand var tålmodig og så sider i mig, som jeg ikke selv vidste, at jeg besad. På det tidspunkt i mit liv, havde jeg et stort behov for tryghed, stabilitet, respekt og loyalitet. Ord som jeg ikke har haft meget af i mit liv. Jeg lærte at holde mere af de handlinger, end af tomme ord uden handling. Derfor ved jeg i dag 4 år efter, at jeg og min mand vil være sammen for evigt InshaAllah (Med Guds vilje). For vi faldt ikke for hinanden pga. en voldsom forelskelse, men vi faldt for hinanden, da vi begge prioriteret meget højt ovennævnte ord. Uden at det skal komme til at lyde kliche, så er vores kærlighed til hinanden vokset enormt over årerne. Dermed ikke sagt, at der ikke var kærlighed i starten, men i dag er snoren blevet byttet ud med en jernkæde.dcf5589807d04d11b7705d46aef3f38a--hadith-quotes-allah-quotesEn af tingene der også gør mig tryg og sikker i vores forhold, er vores begges tro på Allah. Skilsmisse er tilladt i islam, men det skal være sidste udvej. Det gør ondt i mit hjerte i dag, at se hvor mange der bliver skilt. Det er næsten 50% af alle ægteskaber i Danmark, der ender med skilsmisse. Selv kender jeg til mange muslimske unge, som også bliver skilt hurtigt. Det er så vigtigt, at man lærer hinanden at kende inden, at man bliver gift, men vigtigst af alt, at man lærer sig selv at kende, inden man bliver gift. I dag bliver folk skilt af latterlige grunde, beklager, men det er min mening. ”Han eller hun har taget lidt på, jeg keder mig i mit ægteskab, jeg kan få noget der er bedre, osv.” I islam er det tilladt at blive skilt, hvis man går imod islam. Fx i min vielsesattest står der: At hvis min mand er voldelig mod mig, utro, lyver, tager stoffer mm. så har jeg tilladelse til at blive skilt med ham uden videre. Men der står også, at vi skal søge hjælp til at redde vores ægteskab, hvis der er grunde til, vi ikke vil forsætte, og når vi har prøvet alt, så er det tilladt for os at blive skilt.

Allah har sagt i koranen kapitel 4, vers 35: “Og hvis I frygter et brud mellem dem (ægtefællerne), så udpeg en mægler fra hans familie og en mægler fra hendes familie. Hvis de ønsker forlig, så vil Allah skabe forsoning imellem dem.”

3 thoughts on “Når man skal skilles..

  1. Den nyeste statistik

    2,3 pct. af ægtepar uden fælles børn blev skilt i 2016, mens kun 1,6 pct. af ægtepar med fælles børn blev skilt. Skilsmissehyppigheden i de første ti år er størst blandt par uden fælles børn.

    Det passe ik helt det du skriver..

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s