Hvad kan jeg gøre for at være en bedre kvinde over for min mand?

8e5ce55753b323afc0c62c03d481deff

Sad og talte med min svigerinde i går aftes hjemme hos hende, hvor vi talte om 100 ting, som vi plejer. Her kommer vi ind på ægteskabet, og på hvad kvindens og mandens rolle er. Personligt kommer jeg selv fra et skilsmisse hjem, hvor min far ikke ville mere, da jeg var 4 år. Er opvokset hos min mor, som har stået for det meste. Når man kommer fra et skilsmisse hjem, så tror jeg, at de fleste skilsmissebørn kan relatere til, at det vil man i hvert fald ikke selv ende ud i, når man finder ham eller hende, man vil leve med. Min svigerinde nævnte, som jeg egentlig godt var klar over, men som lige blev genopfrisket for mig, at i islam er der ikke ligestilling, men der er lige værd. I et land som Danmark, hvor man taler meget om ligestilling, kan jeg ikke andet end komme til at tænke på, hvad er der egentlig galt i, at der ikke er ligestilling blandt kvinder og mænd? Selvfølgelig skal en kvinde kunne stemme, arbejde mm. ligeså vel som en mand kan, men hvorfor er det, at en kvinde SKAL kunne præcis det samme som en mand. I naturens lov så er mænd mere fysisk overlegne end kvinder, og de er ikke ligeså følsomme, som kvinder ofte er. Hvorimod en kvinde har et større omsorgsgen og er generelt et mere følsomt væsen. Om man er troende eller ej, så kan man vel ikke benægte, at vi er skabt til at komplementære hinanden, ikke til at være hinandens tvilling? Islam fortæller os, at man hele tiden skal finde middelvejen. Man skal aldrig være for ekstremt i noget man laver, faktisk lidt ligesom man kender fra buddhisme. Det er pålagt manden i islam at forsørge sin familie, og det er pålagt kvinden at varetage hjemmets orden og opdragelse af børnene. Dermed ikke sagt, at manden aldrig skal hjælpe til der hjemme, eller at en kvinde ikke kan hjælpe til økonomisk. Men hvis vi kigger på menneskets dybeste instinkter, så er det mandens instinkt at passe på sin kone og børn, at være familiens beskytter, og det er kvindens instinkt, at være hende der holder styr på hjemmets ro og orden og får det hele til at køre? Det er selvfølgelig generaliserende, men overordnet tror jeg egentlig, at det passer meget godt? Hvad siger du?

Det får mig til at tænke på, hvad kan jeg gøre for at være en bedre kvinde for min mand. Jeg har ikke noget imod at tage min mands sure strømper, som efter 4 års prøvende opdragelse stadig ligger og flyder på gulvet rundt omkring i huset. Jeg har ikke noget imod, at det primært er mig, der står for at vaske op, vaske tøj, støvsuge, for jeg ved, at han har et energikrævende arbejde. Han har taget en hård uddannelse og har arbejdet sig op til et godt lønnet job meget hurtigt, for at kunne give ham og jeg en god fremtid. Bare det i sig selv gør, at jeg med glæde tager slæbet herhjemme, så han har mere energi til at tage på arbejde. Hvis jeg havde en mand, der var doven og ikke ville arbejde, men stadig forventede, at jeg gjorde alt der hjemme, så havde han fået et ninja spark ud af døren. Men i det jeg ved, at min mand kæmper og knokler hver dag for vores skyld gør, at jeg finder glæde og faktisk stolthed i, at skabe et varmt og dejligt hjem, som han kan komme hjem til. Det er så vigtigt, at vi er hinandens styrke og ikke hinandens modstander. Hvis jeg har en periode, hvor jeg er lidt nede og ikke har så meget overskud, så forventer jeg af min mand, at han er den stærke og styrker mig. Og det samme hvis han har en periode, hvor han er stresset og nede, så er jeg hans styrke. Hvis vi ikke var hinandens rygsøjle, så tror jeg ærligt ikke, at vores forhold ville være så stærk, som det er. Synes desværre ofte jeg oplever og ser gennem bekendte og venner, at de glemmer at være hinandens styrke, men faktisk er hinandens modstander. Måske ikke bevidst, men faktisk det der sker, fordi vi i dag i Danmark har en tendens til at tænke på sig selv. Hvad kan han/hun give til mig, ikke hvad kan jeg give til ham/hende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s