Alhamdulilah – Er vi alt for utaknemmelige?

tumblr_m9hnu2ofLd1rxmhklo1_1280

Hvis du kender et par muslimer i dit liv eller bare har siddet med nogen, så har du sikkert hørt dem sige nogle arabiske ord, selvom de taler dansk. Ord som InshaAllah, SubhanAllah, Bismillah osv. Hvorfor er disse ord så vigtige? For det er de faktisk.

Et af de stærkeste ord i islam – Alhamdulilah. ”Takker Gud” Det er et ord for taknemmelighed. Til min vielse husker jeg, at imamen fortalte en historie om en mand, der var blevet sur over en parkeringsbøde. Imamens svar til personen var – Husk at sige Alhamdulilah. Ja Alhamdulilah for, at du har råd til en bil, så det overhovedet er muligt at få en parkeringsbøde.

Sikke en måde at se tingene på. Selvom det selvfølgelig er naturligt at blive irriteret over parkeringsbøde, for det er satme mega irriterende! Så er essensen i historien så sandt og fantastisk. Vi glemmer tit at være taknemmelige for det vi har, men i stedet kigger vi på, hvad kunne vi få mere. Ved i hvert fald selv, at jeg kan være skyldigt i dette.

Profeten Muhammed har udtalt så smukt:

Abu Dharr berettede: Allāhs Sendebud, fred være med ham, sagde, “O Abu Dharr, siger du, at overflod af ejendele er rigdom?” Jeg svarede ja. Profeten sagde, “Siger du, at mangel på ejendele er fattigdom?” Jeg svarede ja. “Profeten gentog dette tre gange, hvorefter han sagde, “Rigdom er i hjertet og fattigdom er i hjertet. Enhver, som er rig i hjertet, vil ikke lide skade, uanset hvad der måtte ske i verden. Enhver, som er fattig i hjertet, vil ikke blive tilfreds, uanset hvor meget han besidder i verden. Sandelig, han vil kun blive skadet af grådigheden af sin egen sjæl.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s