Får du et bedre liv af at putte dit liv ud på de sociale medier?

Jihadpdansk_srcset-large

Hvorfor har vi mennesker sådan et stort behov for at lægge alt ting ud på nettet? For de fleste mennesker vil det ofte handle om at få bekræftelse, få et rus i kroppen af, at andre ”liker” det man har lagt op, altså i bund og grund at få rost og anerkendt sit ego. Mange store teoretikere har skrevet om ego og har integreret det som en del af mennesket. Men hvad siger islam om menneskets ego?

De fleste kender nok til ordet Jihad, men ikke mange kender til forskellen på lille jihad og store jihad. Den store jihad omhandler anstrengelsen om at føre krig mod ens egne lidenskaber, altså ens indre ego.

Før i tiden var jeg selv typen, der lagde rigtigt meget op på de sociale medier. Man skulle lige ”tag” sig ind i fitness den gang det var på mode at tagge, ens sushi skulle også lige vises på Facebook, instagram, snapchat, og når manden kom med blomster, så skulle det da også lige vises.

Jeg kan stadig godt finde på at lægge billeder op på Facebook fra vores rejser og specielle begivenheder, som har betydning og været en dejlig oplevelse. Men jeg tager virkelig mig selv i ikke at tage mobilen op som det første, når vi er ude at spise, for at tage billeder af maden. Jeg er taget ud at spise med min mand – ikke hele Facebook og snapchat.

Alligevel har noget i mig virkelig en trang til at tage det her latterlige billede og smide det ud på snapchat – men seriøst hvorfor?? Bliver mit og dit liv bedre af, at en masse mennesker kan se jeg og min mand er oh så lykkelige for nu er vi ude at spise sushi sammen. Nej! Det er ikke andet end mit ego, der har et behov for andres anerkendelse. At gå imod ens ego er noget af det sværeste her i livet.

Livet har givet mig den erfaring og ligeledes har islam lært mig, at et privat liv er et bedre liv. Om vi vil det eller ej, så er det ikke alle, der vil os det godt derude. Selv dem som vi kalder for vores veninder kan få ondt i hjertet over, hvis dit liv forekommer at være perfekt og deres liv halter. Bundærligt, så kender jeg det fra mig selv, at hvis der sker noget dårligt i en andens liv, så lysner mit hjerte op, der kommer en lille sort plet på mit hjerte af fornøjelse, og jeg bliver lige det mere glad for mit eget liv. Og tro mig du har højst sandsynligt også oplevet det, selvom det er en grim og svær ting at erkende for sig selv. DETTE ER EGO og SHAYTAN (satan). Det at jeg er opmærksom på det, gør at jeg kan kæmpe imod det! Jeg føler mig ikke som et dårligt menneske, for jeg vil aldrig handle på mine tanker og følelser i sådan et tilfælde. Jeg kæmper mod mit ego, som vi får af vide i islam, at vi skal.

🚗
Ny bil?
Take a selfie
Put det på de sociale medier

🏋
Trænet i fitness?
Take a selfie
Put det på de sociale medier

🎂
Familie fødselsdag?
Take a selfie
Put det på de sociale medier

💼
Nyt job?
Take a selfie
Put det på de sociale medier

👦
Cute søn/datter?
Take a selfie
Put det på de sociale medier

🎓
Færdiguddannet?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

🍲
Lækkert mad?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

💍
Nygift?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

🕋
Udført Hajj/Umrah?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

💇‍♂
Nyt look?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

👠
Nye sko?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier

✈️
Ud at rejse?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier


Specielt talent?
Take a selfie.
Put det på de sociale medier
Når man sætter det op på denne måde, så kan man virkelig godt se, hvor det er det går galt. Lyder det her som et menneske, der hviler i sig selv?

I kapitel Al-Falaq, Fortæller Gud os, at man skal søge tilflugt hos ham fra forskellige ting inklusiv dette vers:
“Og mod det onde fra den misundelige, når han er misundelig” (113:5)
Der vil altid være misundelige mennesker, der vil stræbe efter at dit liv ikke skal være perfekt. Et privat liv er et mere sikkert liv

One thought on “Får du et bedre liv af at putte dit liv ud på de sociale medier?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s