Muslimske mænd der ikke vil hilse med håndtryk, ser de ned på kvinder?

anh-phan-133434

Er det uforskammet når en muslimsk mandlig lærer ikke vil give hånd til kvinder? Det talte vi om i min klasse i dag. Flertallet mente klart, at det var respektløst, og at de ville føle sig stødt i sådan en situation. Det kan jeg som sådan også godt forstå, hvis man ikke kender baggrunden for, hvorfor nogen vælger ikke at hilse med hånden. Personligt hilser jeg selv med håndtryk både til mænd og kvinder i Danmark, men jeg respekterer dem, der ikke vil.

Ærgerligt nok er en gestus der repræsenterer respekt, blevet opfattet som en respektløs handling. Hvad bunder det i? – Ganske enkelt kulturmisforståelser og så vil der selvfølgelig altid være dem, som mener i Danmark hilser vi med hånd! bum!. Men vi kender simpelthen ikke hinanden godt nok. Mange muslimer vælger at hilse med hånden på hjertet, som symboliserer, at man hilser med hjertet. I en islamisk forståelse er det en enormt respektfuld handling over for kvinden, som ikke bunder i at kvinder er urene, underdanige, mindreværd, og hvad folk ellers troede i dag, tværtimod.

”Når nogen hilser dig, lad da din hilsen være smukkere, 
eller gengæld i det mindste hilsenen. 
Gud holder regnskab med alt.” (Koranen 4:86)  Det vil altså sige, at der er velsignelse i at hilse pænt.

Blandt muslimer er der uenighed om det er tilladt at give hånd eller ej. Men der er ikke uenighed om, at det skulle have noget at gøre med at kvinden er mindreværd.

”Og tilnærm jer ikke utroskab! Sandelig, det er uanstændigt, en elendig vej” koranen (17:32) Hvilket for nogle betyder, at de undgår al fysisk kontakt med personer af modsat køn for ikke at lade sig friste til at bevæge sig uden for dydens sti. Og der findes mange flere eksemplar.

Det jeg synes, man kan blive klogere på ved dette er vigtigheden af at kende til hinanden. Vigtigheden af at søge viden, som blandt andet også var profetens Muhammed første åbenbaring i islam.

aid677026-v4-728px-Greet-a-Girl-Step-7

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s