Du kan takke muslimer for din morgenkaffe, universiteter og dit ynglings fag algebra

Er du kaffedrikker og er du en af dem, som skal have sin morgenkaffe inden dagen kan starte? Det kan du takke en muslimsk herre for. Kaffe kom fra Yemen til resten af ottoman empire, det islamiske kalifat i det 15 århundrede

original-coffee-aroma-free-desktop-wallpaper-5120x3200

Ligeledes kan du også takke en muslimsk herre for noget du sikkert hader –Algebra, men som er et af de vigtigste redskaber inden for matematik. Det blev udviklet af en stor videnskabsmand og matematiker, Muhammad ibn Musa al-Khawarizmi, som levede fra 780-850 i Persien og Irak.

al-ge-bra

Det første universitet var al-Karaouine, som blev grundlagt i 859 af en kvinde ved navnet Fatima al-Firi i Fes, Marokko, som herefter hurtigt spredte sig rundt i den muslimske verden. Tænk en gang i en tid, hvor kvinder levede under ringe vilkår i Europa, så var det en muslimsk kvinde, der oprettet et islamisk universitet. Slet ikke det man tænker om muslimske kvinder i dag vel?

Courtyard-Al-Qarawiyyin-University-Fes.-Morocco

Dette er blot et lille udsnit af hvad muslimer har givet os gennem tiden, men som man aldrig lærer om i skolen, bl.a. var det en muslim, som fløj for aller første gang, og en muslim, der har gjort det muligt at tage billeder med kamera i dag og meget mere!

Mens vi i Europa levede i mudder og havde vores dybe middelalder, så havde muslimerne deres guldalder inden for kunst, videnskab, opdagelser, rettigheder osv. Det sætter tingene lidt i perspektiv, hvis man kigger på, hvordan verden er i dag.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s