Et meget personligt oplæg – Om at gå fra en selvskadende pige til en stærk kvinde.

hyQSzwQ

Min barndom har mildt sagt været præget af meget uro, her fortæller jeg blot en af de ting, der har været og har sat sit præg i mig. Jeg har altid haft en dejlig, stærk og støttende mor, men en dag syntes en mand, at han skulle prøve at ændre på dette. Så vi flyttede på krisecenter for at gemme os. Han fandt os, sprøjtede tåregas i øjnene på os børn, overfaldt og tæskede min mor så voldsomt, at vi ikke var sikre på, om hun ville overleve. Efterfølgende måtte vi bo rundt omkring på krisecentre i landet. Efter et par år, på trods af min mor gjorde alt i sin magt på at passe på os børn, så begyndte jeg at have en selvskadende adfærd. Jeg begyndte at skære i mig selv, og det stod på i ca. 9 år. Manden der overfaldt min mor var på stoffer og var sygelig besat af hende. Heldigvis har det gjort, at jeg aldrig nogensinde har og vil røre stoffer, på trods af at hele min omgangskreds i mine teenager år tog det. Sørgeligt begyndte jeg at søge tilflugt i alkohol, byen og fester, som en slags selvmedicinerende adfærd. Mange udefra så kun den ”overfladiske” slanke, flotte pige, der tog på alle in klubber, men indeni led jeg. Efter en fed tur i byen, kunne jeg gå direkte hjem og græde i min seng, for derefter at rejse mig og skære i mig selv. Efter flere år endte det med, at jeg blev diagnosticeret med diagnosen personlighedsforstyrrelse borderline. Som vil sige er en, der søger grænser og som ofte er selvskadende. Der gik mange år før jeg forstod at byen og alkohol var et stort problem i mit liv. For jeg festede jo og drak præcis ligesom alle andre danske unge. Forskellen var bare, at mit indre var gennemsyret af smerte og en lille pige, der havde en enormt trang til at blive beskyttet og elsket. Jeg fandt kærlighed fra de forkerte mennesker, og jeg fandt medicinen i alkohol.

1ebb63ecfbf84f68abda6ec1c2c5b806--islam-allah-islam-quran

I dag når jeg kigger tilbage, ville jeg ønske jeg havde vidst mere om livet. Jeg bebrejder på ingen måder min mor, tværtimod, hold kæft hvor har hun været stærk, at formået at passe sine børn alene, med de traumatiske oplevelser hun har haft med i bagagen. Det har helt sikkert været alt den uro i min barndom, der har været oversagen til, at jeg startede med at være selvskadende, men at vokse op i et land, hvor det er normalt for unge piger og drenge at drikke alkohol og tage i byen, har på ingen måder gjort det bedre. Vi mennesker er ikke skabt til at drikke vores hjerne ud hver weekend, vi er ikke stærke nok, og det er ikke sundt for os. Ja en bytur lyder måske uskyldig, men tænk på den påvirkning det har på mange mennesker, som ikke kan håndtere det? Og det er altså ikke kun mennesker med traumatiske oplevelser i bagagen, det er helt normale unge fra gode danske familier, der heller ikke kan klare alt den alkohol. Alle unge der drikker alkohol og endda selv voksne, kommer til at ligge på gaden og brække sig  på et tidspunkt og kan ikke stå på deres ben. Seriøst er det et liv, vi ønsker at pådutte vores børn, vores kære og vores medmennesker? Jeg tror oprigtigt på, at hvis jeg var vokset op med en islamisk forståelse af livet, at jeg kendte til ordet sabr(tålmodighed), som er et meget dybt ord i islam, og hvis alkohol ikke var ligeså normalt, som det er at gå på toilettet, så havde jeg fået det meget bedre meget hurtigere. Alkohol for mig er en meget ødelæggende faktorer for mennesket, men desværre er det jo lovligt i dk, så derfor også lovligt for mennesket, for staten ved bedst? SubhanAllah Gud ved bedst, livets erfaringer ved bedst, og de vil altid vise, at alkohol ikke er sundt lige meget, hvordan man vender og drejer den. Jeg takker islam for at have lært mig, at alkohol er forkert, for hvor har det ændret mit liv efter jeg stoppede med at drikke. Jeg har ikke drukket alkohol i ca. 4 år og mit liv har aldrig været bedre. Jeg har endda lært, at have det sjovt til bryllupper, danse og grine uden at være fuld! Troede aldrig den dag skulle komme for bare 6 år siden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s