Skal vi købe en ny Mercedes på afbetaling?

2018-Mercedes-AMG-E63-102-1

I hele mit liv har jeg været meget sparsomt. Har aldrig kunne lide at bruge penge, som jeg ikke har, og ej heller optage gæld. Om jeg så bare skal ligge 100 kr. til side om måneden, så er det bedre end 0 kr. Det er min mentalitet. Min opsparing skal altid vokse. Er nok typen hvor der nærmest går sport i den for at spare så mange penge op som muligt om måneden.

Det jeg vil sige med det her er, at jeg da også bliver fristet til at købe dyre lækre ting, som så mange andre også bliver. Men det er blevet en stor del af mig, at kun at købe ting jeg føler jeg har brug for, hvis jeg har råd.

Efter min mand har fået en god stilling og dermed også en god løn, så har vi tit drømt os væk, og vi har endda været ude og prøvekøre en ny Mercedes, og været så tæt på at skrive under. Så selv om at vi på papiret vil blive godkendt til sådan et køb, og vi vil have luft til det i vores økonomi, så føles det bare ikke rigtigt. Det har aldrig føles rigtigt for mig at købe noget på afbetaling med renter, men efter jeg er blevet ældre, samt har lært mere om islam, så er jeg glad for, at det er en mentalitet, jeg er vokset op med. I islam er det forbudt at handle med renter. Hvis man kigger på hvor mange mennesker, specielt under finanskrisen, der måtte gå fra hus og hjem med en kæmpe gæld, er det ufatteligt, hvor en stor skade renter kan gøre hos en familie. SubhanAllah, jeg forstår, hvorfor det er forbudt at handle med renter. Alle de nye fancy lån man kan optage til huskøb, afdragsfrit i 10 år osv, men efter 10 år, så falder hammeren altså lige pludselig, og så skal der betales, og mange ender desværre ud med ikke kan kunne betale dette store beløb!

Det kan være svært i et samfund, hvor økonomien nærmest er bygget op på renter at undgå renter, men i det mindste kan vi holde os væk fra disse luksuskøb, som fx en Mercedes jo er. Det er ikke en nødvendighed for at leve.

For et par måneder siden købte min mand og jeg en brugt bil fra 2013 kontant sammen, og alhamdulilah jeg er mere glad for den bil, end jeg nogensinde vil blive for en Mercedes, der er købt på afbetaling. Bare det at vide, at vi ejer den bil 100%, og at vi ikke skylder nogen penge i den, gør at den er bedre end en Mercedes for mig. InshaAllah, hvis vi en dag arbejder os op til at kunne købe en ny Mercedes kontant, så gør vi det. Men indtil da er jeg mere end tilfreds med vores lille dyt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s