Vores muslimske bryllup

Muslim-Wedding-Rituals-And-Customs-600x400

Puhaa jeg vil ikke lyve, i starten havde jeg meget svært ved at forene et bryllup med at være adskilt, altså kvinder for sig selv og mænd for sig selv. I hele mit liv har jeg vokset op med forestillingen om at holde det helt store prinsesse bryllup. Hvor min mand og jeg kunne være sammen og vise vores kærlighed til hele verdenen. Det er ikke tilladt i islam at holde blandet bryllupper, selvom vi ser det blandt mange muslimer – her må man sige, at mange vælger kultur frem for islam.

Jeg kommer fra en lille familie, og tanken om, at min far og brødre ikke skulle med, og vigtigst af alt, at min mand kun skulle fylde ca. 30 minutter af mit bryllup, var slet ikke et bryllup i mit hoved.

Efter et stykke tid med diskussioner med min mand, og ”kunne man ikke gøre sådan her og bla bla fra min side”, så kom jeg til den erkendelse, at jeg slet ikke ønskede et bryllup mere. I samme periode talte vi meget om at købe hus og skabe en familie sammen, og det begyndte faktisk at betyde mere for mig. Jeg ville hellere have, at min mand sparet de 100.000 kr. og bruge dem på at bygge vores fremtid op sammen. Ja det ville være fantastisk at have en dag, som kun drejede sig om os, eller nærmere om mig, da han stort set ikke vil være der, men i sidste ende har det faktisk ingen betydning for mig. Min mand sagde til mig, at hvis det var en drøm for mig at holde bryllup, så gjorde vi selvfølgelig det, men det var op til mig. Efter at have været til et par stykker adskilte bryllupper, må jeg sige, at de faktisk er ekstremt sjove. Marokkanske kvinder kan virkelig feste og danse hele aftenen, på trods af ingen alkohol. Og ja der er smukke øjeblikke hvor brudeparret kommer ind sammen, og bruden viser sine 3 smukke kjoler frem, som marokkanske brude ofte har, og hvem vil ikke gerne det? Men det er ikke min drøm længere, min drøm blev byttet ud med drømmen om familielivet, og at have råd til at bygge en redde til os.

3 thoughts on “Vores muslimske bryllup

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s