Dit første valg af kapitel i koranen – gør det til noget specielt

A8QeDe5CUAAgNsV

For at kunne bede sine bønner, så kræver det, at man kan kapitel Al-Fatiha, det første kapitel i koranen, og så er det anbefalet, at man kan et til – valgfrit. De bagerste i koranen er relativt korte, så det er oplagt at vælge en af dem. Personligt valgte jeg at lære kapitel 112, Al-Ikhlas. Ordet betegner en persons hengivelse til religionen, inderligt og oprigtigt. Den er kort og relativ nemt at lære. Når jeg tænkte over det, så havde det faktisk en stor betydning at vælge vers, for husker, at jeg sad og kiggede på, hvilke jeg syntes passede bedst på mig, og hvad jeg følte inde i.

Al-Ikhlas lyder sådan her på dansk:

Sig ”Han er Allah, en.

Allah, Den Uafhængige, af hvem alting afhænger

Han har ikke avlet, og ej heller er Han avlet

Og ingen er Hans lige!”

 

I det jeg er vokset op kristent, så følte jeg, at den ramte mig. For her frasiger man sig jo faktisk troen på at Jesus er Guds søn. Da der henvises til, at Allah ikke har avlet og ej ingen er Hans lige. Som kristne jo mener med Jesus, som en del af 3-enigheds Guden.

Der er en masse at vælge imellem, så vælge den som du føler er rigtigt for dig, men jeg ved mange vælger at starte med Al-Ikhlas, da den er mere simpelt at lære.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s