Religion er noget svage mennesker har opfundet

image-20170329-1634-dt2qkj

Hvorfor er religion så udbredt i verden? Ca. 90% af jordens befolkning er religiøs i en eller anden retning. Fortidens levns, såsom Karl Marx mente, at religion vil forsvinde ind, når mennesket ikke længere levede under ringe vilkår og var økonomiske undertrykte. Hvordan hænger det sammen med det samfund, som vi ser i dag? I Danmark er langt fra de fleste økonomiske undertrykte, og de fleste lever under gode vilkår. Så selvom samfundet som sådan ikke ser religiøst ud, så vælger individer stadigvæk aktiv religion til. Så man kan sige, at Karl Marx teori, som sådan ikke holder stik.

Jeg tænker ofte over faktisk, hvorfor er det, at vi mennesker har et behov for at tro på noget. Måske er der rent faktisk noget indbygget i os, som gør, at vi har et behov for at vide, hvad meningen med livet er. Det kan seriøst ikke være et tilfælde, at i 2018, at 90% af jordens befolkning har et tilhørsforhold til Gud.

Hvorfor er det i kriser, at folk har en tendens til at søge mod Gud, både troende og ikke troende. Mest interessante sidst nævnte. Man hører om så mange historier, om ikke troende mennesker der er i en ulykke, eller tæt på at dø, eller har mistet en de har kær, at de søger mod Gud? Både at Gud er en idiot og ond, men også dem der beder om styrke hos Gud? Men lige meget hvad, så er det Gud der bliver råbt efter? Hvorfor bande af en der ikke eksisterer?

Som en person der 100% tror på Guds eksistens, så tror jeg oprigtigt på, at dette er beviser i sig selv, at der er en Gud. Hvilke andre elementer kan give os svar på meningen med livet? Udover Gud?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s