Hvorfor ikke opfinde sin ”egen” religion, i stedet for at pådutte en hel religion at den skal reformere sig?

21e7cdda-327d-4e1a-a9dc-72d915c30101_homovielse

I skolen lærer man om det senmoderne samfund, og i religion faget taler man om det religiøse supermarked eller den religiøse aktør. Det skal forstås som at man i dag, vælger til og fra i en religion eller religioner. Når man tror fuldt ud på en religion, så bliver det et problem for mig, når man begynder at shoppe rundt blandt religionerne og ateisme. Man bliver spurgt i dag i dagens samfund, ”står du inde for sharia mm”. Det er åbenbart blevet unormalt og i strid med vores tids verdensopfattelse at følge sin religion og tro på Guds ord 100%. For det er åbenbart blevet mere normalt, at man dyrker sin egen religion. Og det fair nok, hvis man vil det. Men hvorfor så kalde sig selv for kristen, muslim osv? Hvorfor ikke bare opfinde sin ”egen” religion, i stedet for at pådutte en hel religion at den skal reformere sig?

Jeg kan komme med et eksempel. Personligt er jeg ikke for at homoseksuelle skal kunne blive viet i kirken, og det er på trods af, at jeg slet ikke er kristen, og egentlig kunne være ligeglad. Men det står tydeligt i biblen, at ægteskabet er mellem en kvinde og mand. Og det er ikke fordi, at jeg har en hetz mod homoseksuelle, men for mig er det ikke respektfuld over for religionen, at påtvinge nye normer og regler som står direkte i strid med religionen. Et helt andet synspunkt, som jeg også tænker på er, hvorfor vil man overhovedet vies i en kirke som homoseksuel, hvis man ved at den kristne religion er imod homoseksuelle? Ligesom jeg vil da heller aldrig vælge at blive viet af en, der er imod islam? Jeg synes faktisk, at det er en hån mod religioner såsom islam og kristendom, at man prøver bevidst at pådutte dem tidens tendenser. Hvorfor ikke danne ens egen religion, hvis man ikke tror på Guds ord, der er i disse religioner.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s