Sådan konverteret jeg til islam

Islams fem søjler

Et vigtigt element i islam er de fem søjler. De udgør kernen i islam. Hver af de fem søjler præsenter en religiøs handling. Den første er den letteste og den sidste er den sværeste.

  • Shahada: trosbekendelse
  • Salat: fem daglige bønner
  • Zakat: Almisse
  • Sawn: faste (ramadanen)
  • Hajj: Pilgrimsrejse til Mekka

I dag vil jeg skrive om shahada, og om hvordan jeg konverteret til islam.

unnamed-e1523783144608.png

Hvis man siger den muslimske trosbekendelse på arabisk med den rigtige intention, så er man muslim. Mere skal der faktisk ikke til. Mange vælger at tage til en imam og moske og konvertere der, lidt ligesom man bliver konfirmeret i en kirke. Personligt valgte jeg at sige min hjemme i stuen sammen med min mand. Jeg vidste slet ikke, om man skulle have tørklæde på, når man konverteret, og jeg ejede ingen på dette tidspunkt, så for en sikkerhedsskyld tog jeg mit tæppe om hovedet;) Ja kønt har det ikke set ud. Men better safe than sorry;)

Husker efterfølgende, at jeg blev stillet spørgsmål, såsom om jeg kunne mærke nogen forskel efter – Nej det kunne jeg faktisk ikke. Følte ikke nogen forandring inde i mig. Måske det fordi der ikke var en større ”ceremoni” omkring det, og jeg bare var hjemme i min stue. Det var først efter, da jeg begyndte at lære at bede, at jeg mærkede en forskel inde i mig. Jeg startede med at øve mig på bønnen cirka en uge efter, at jeg havde konverteret, og det tog mig cirka 3 uger så kunne jeg bede uden hjælp fra papir. Under hver af de fem bønner, der starter du faktisk med at sige shahada’en.

Jeg læser tit på facebook, at nu er der en søster, der har valgt at konvertere i en moske, og tårerne trillede ned af kinderne på hende. Nu er jeg generelt ikke en type der er let til tårer (kun når jeg ser film, så jeg en værre tudeprinsesse), men hvis du gerne vil gøre noget mere specielt ud af din shahada, så vil jeg anbefale dig at gøre det i fx en moske. Oplevelse bliver måske større på denne måde. Men for mig var det det helt rigtige valg at gøre det hjemme i stuen. Jeg er en meget privat person, og min konvertering var mellem Gud og jeg, og jeg havde ikke behov for andre skulle være en del af det udover min mand.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s