Muslimske kvinder skal ikke bare blive derhjemme og producere babyfabrikker!

Kære kultur bror..

1460815461

Der kommer et tidspunkt i dit liv, når du har etableret din iman, taget dig en uddannelse, stabiliseret din økonomi og har sikret et job. Du kan føle, at du er klar til at finde din kommende kone. Når den tid kommer, må du ikke forvente, at hun er mindre etableret, end du er.

Muslimske kvinder er ikke kun skabt til, at du kan opnå dit ønskede resultat. Troen hos nogle kulturer i det muslimske samfund ser kvinder som en fabrik, der er beregnet til at producere børn. Hvordan kan du forvente en kvinde til at stifte en familie, når hun ikke udvikler sig selv eller værre, du hindrer hendes udvikling som person og kvinde? Vi kan ikke gøre det muligt for Ummah at gøre fremskridt, hvis en stor del af samfundet forbliver immobiliseret derhjemme.

Det er desværre en udpræget misforståelse blandt nogle muslimer og kulturer, at en kvinde skal gå der hjemme – Jeg har ret til at dele min viden, som ikke altid er muligt inden for husets 4 vægge – ligesom enhver mandlig mand i husstanden har.

Intet sted i islam siger, at kvinder skal forblive uuddannede og holde sig beskyttede inden for husstandens rammer. Islam begrænser ikke viden til mænd.

Gud siger det helt klart: mænd og kvinder er lige. At have uddannede muslimske kvinder er ikke en roman fra det 21. århundrede: Islam har altid sagt, at muslimske kvinder skal behandles som lige for mænd i alle samfundslag. Faktisk var profeten Muhammeds kone Khadijah en højtuddannet forretningskvinde. Hvis det fungerede for profeten for 1.400 år siden, så burde det ikke være et problem nu.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s